A Momentum helyi szervezete már délelőtt koszorúzott ott, ahol majd a város fog délután

Megosztás

Az 56-os hősökre emlékezik az ország, ki így, ki úgy. A Fidesz ehhez elővette ehhez Albert Camus-t. őt idézi többek között Szalay Ferenc szolnoki polgármester és Kállai Mária szolnoki országgyűlési képviselő is.

Camus 1957. december 10-én irodalmi Nobel-díjat kapott. A díj átvételekor az élet értelméről így nyilatkozott: „Egy élet értelme, a művészet nem lehet más, mint hogy hozzájáruljon a minden emberben és a világban fellelhető szabadság és felelősség növeléséhez.”

Szolnokon a központi ünnepség délután 3 órakor lesz az Ötvenhatosok emlékparkjában. Az itt található emlékhelyet a Momentum szolnoki szervezete már délelőtt megkoszorúzta.

Mint azt Miskolczi László, volt alpolgármester, a párt szolnoki választókerülületének elnöke és szolnoki polgármesterjelöltje bejegyzésében közöte:

“Október 23-a az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja, amikor is lerójuk tiszteletünket azon emberek előtt, akik az elnyomó szovjet diktatúrával szemben kiálltak hazánk szabadságáért, függetlenségéért.
Ezért Szolnokon délelőtt, a Momentum helyi szervezete nevében elhelyeztük koszorúnkat az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére felállított kopjafánál.”

Kapcsolódó cikkek